Foto natječaj

Pošaljite fotografije u elektro­nskom ili digitalnom obliku, na temu ugođaja za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana u Zagrebu i osvojite jednu od nagrada.

Božićna priča 2011

“Božićna priča - najljepša božićna ulica” ove godine počinje u subotu, 03. prosinca 2011., u 18 sati, svečanim paljenjem svjetlećih ukrasa i prigodnim programom na zagrebačkom Zrinjevcu.

Paljenjem Božićnih ukrasa započela “BOŽIĆNA PRIČA NA ZRINJEVCU”

Svečanim paljenjem božićnih ukrasa večeras je službeno započeo „Advent u Zagrebu“ u organizaciji TZ Grada Zagreba i „BOŽIĆNE PRIČE – NAJLJEPŠE BOŽIĆNE ULICE“. Projekt „Božićna priča“ pokrenut je kako bi se potaknulo prigodno ukrašavanje grada, stvaranje posebnog božićnog ugođaja u središtu grada te širenje božićnog optimizma.

Martina Bienenfeld, pročelnica Gradskog ureda za turizam i Zlatan Muftić, direktor sektora Turističkog proizvoda TZ grada Zagreba svečano su upalili svjetleće blagdanske ukrase i otvorili Božićnu priču na Zrinjevcu.

Projekt „Božićna priča – najljepša božićna ulica“ natjecanje je domaćih i međunarodnih tvrtki u maštovitom i privlačnom osvjetljavanju gradskih ulica i kulturnih ustanova grada Zagreba koji je započet 2009. godine. Održava se već treću godinu i potiče kulturu blagdanskog ukrašavanja grada. Projekt je zaslužan za ukrašavanje znamenitosti i ulica grada Zagreba te svojim primjerom potiče sve građane na blagdansko ukrašavanje vlastitih domova.

Prošle godine u projekt su se kao prijatelji projekta “Božićna priča – Najljepša božićna ulica” između ostalih uključili Turistička zajednica Grada Zagreba koja je ukrasila Žive jaslice na Kaptolu, Coca-Cola koja je u blagdansko ruho “odjenula” Gradsko kazalište Komedija, te Hoteli Baška koji su okitili zaštićeni drvored u Vukovaru. Ove godine uz brojne pokrovitelje projekt su podržali Večernji list, vecernji.hr i zagrebački radio “hit fm”.

Čitatelji Večernjeg lista će u kreativnom natječaju koji počinje 06.12.2011. slati fotografije vlastitih kuća, dvorišta i domova te doprinijeli ozračju blagdanskog optimizma u cijeloj Hrvatskoj. Svi građani moći će izabrati najljepšu božićnu ulicu i znamenitost koju su ukrasili prijatelji projekta “Božićne priče” glasujući na linku: www.bozicnaprica.com